cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Grey lines and green flicker on webcam when using AC power

Quarter
Star II
System: Windows 10
Battery or AC: AC
Description: Grey lines and green flicker on webcam when using AC power
Model: UX533FD
Frequency of Occurrence: Always
Reset OS: No

Last edited by Quarter on 2019/12/9 09:37 As described above, the webcam image has grey lines and occasional green flickers. This only occurs when AC power is plugged in, everything works perfectly when using battery. I have removed and re-installed drivers with no success. This is a brand new laptop that I removed from the box yesterday. I see that there are two other questions with the same issue, but no answer has been provided. Is this a hardware issue and do I need to return my laptop or is there a software fix?
294 REPLIES 294

Blake_ASUS
Community Legend II
ashwinswam

https://zentalk.asus.com/en/discussion/comment/112704#Comment_112704

Yes, I downloaded and updated to BIOS305 from your website.

Attached is the video, you can notice the constant lines flickering. With AC power or without hasn't made a difference.

The green screen comes only sometimes when using Zoom/Gmeet

https://us.v-cdn.net/6031231/uploads/JGVJI424KJNX/win-20200914-14-44-54-pro.mp4


View post
Hello ashwinswam,
I'm sorry we did not see any line in the video..
Does this issue happen in other program than video calling?
Thank you.

ashwinswam
Star I
Blake_ASUS

https://zentalk.asus.com/en/discussion/comment/112754#Comment_112754

Hello ashwinswam,

I'm sorry we did not see any line in the video..

Does this issue happen in other program than video calling?

Thank you.


View post
@Blake_ASUS , It looks like fixed for now. If issue does come up again, i will try to post it properly 🙂

Thanks a lot for your help

aladeen
Star I
Blake_ASUS

https://zentalk.asus.com/en/discussion/comment/109859#Comment_109859

Hello aladeen,

Please update BIOS 310 from our official support website

https://www.asus.com/Laptops/ProArt-StudioBook-Pro-17-W700G3T/HelpDesk_BIOS/

Thank you.


View post
Thanks , problem solved after updating BIOs .

sasuke12
Star I
i updated and it was work

clstraley
Star I
I have a Vivobook s15 and running into the same issue. has there been a solution yet. I have downloaded new drivers including bios