01-30-2023 01:46 AM
Ekran nie działa z częstotliwością 120 ani 90Hz. Porównywałem z innymi telefonami. Zrobiony restart, aktualizacja do Androida 13 kompilacja WW_33.0804.2060.73. Z tego co zauważyłem nie działało nawet przed aktualizacja, wg. mnie działa cały czas na 60Hz.
Druga sprawa to czujnik wygaszenia ekranu-podczas rozmów notorycznie wciskam nieumyślnie nagrywanie rozmów, wyłączanie głośnika itd. i nie ukrywam że jest to na tyle irytujące, że myślę nad pozbyciem sie tego telefonu. Podczas rozmowy muszę blokować ekran choć nie zawsze sie o tym pamięta.
Trzecia to wygaszenie ekranu. Kładę telefon na stole i w momencie gdy zapalone jest światło telefon "myśli" że cały czas sie na niego patrzę i ekran się nie wygasza choć jest ustawione na 15 sekund.
Asus, jeśli to czytasz miło by było o aktualizację, ponieważ nie tylka ja mam taki problem a ich rozwiązanie na forum nie działa na wszystkich telefonach.
Chyba, ze ktoś ma inne patenty.
01-30-2023 01:42 PM
Odnośnie odświeżana ekranu
Jesli chcesz mieć stały odświeżanie ustawiasz je ręcznie na wybraną wartość lub edytujesz Tryby Systemu wg swoich preferencji .
Wydaje mi się że oczekujesz 120Hz na trybie dynamicznym które jak nazwa wskazuje zmienia się w zależności od aplikacji.
W jaki sposób porównywałeś te częstotliwości z innymi telefonami ?
subiektywnie , patrząc na ekrany , czy użyłeś jakiegoś oprogramowania ?
Wejdź w tryb programisty ->odblokuj widok odświeżania na ekranie .
Zobaczysz czy faktycznie masz problem z wyświetlaczem .
Jesli standardowo korzystasz z trybu dynamicznego , a ręcznie ustawisz tryb odświeżania na 120hz , będzieszial efekt do pierwszego czyszczenia pamięci.
Następnie wrócą ustawienia dynamiczne .
01-30-2023 02:33 PM
Tak jak napisałeś: w dynamicznym trybie mam tak ustawione. Sprawdzałem w sklepach na Samsungach, Xiaomi i innych. Poza tym żona ma telefon na 120Hz i zupełnie inne działanie było jej i mojego telefonu. Teraz zmieniłem ustawienia na wysoką wydajność z elranem 120Hz i teraz rzeczywiście jest 120Hz widoczne. Więc kwestia odświeżania chyba wyjaśniona:)
Pozostaje problem podczas rozmów odnośnie wciskania różnych rzeczy podczas rozmów i kwestia ekranu który nie zawsze się usypia.
Ogólnie widzę że niektóre ustawienia zupełnie inaczej działają jak w telefonach Samsunga czy też w Apple bo takie najczęściej posiadałem.
Będę w takim razie kombinować. Jeszcze raz dzięki:)
02-13-2023 01:49 PM
He encontrado una opción en el teléfono que hace que la pantalla no se bloquee durante una llamada:
Desactiva "mantener la pantalla encendida durante la llamada" en la app Teléfono / Grabaciones de llamada / Ajustes
Espero que este sea tu problema.
01-30-2023 02:27 PM - edited 01-30-2023 02:35 PM
W sumie mam włączony inteligentny ekran ale jakby nie patrzeć to jest potrzebne. Co do wygaszania to raz się wygasza a raz nie.
Co do aplikacji telefon:
używam tego od Asusa, próbowałem też Telefon Google ale tu nie chodzi o samą aplikacje a o czujnik który jak przykładasz telefon do ucha powinien wychwycić że telefon jest przy uchu. To w moim starym Samsungu J5 z 2016r. czujnik działa bez zastrzeżeń a tu niestety działa jak chce. Może aktualizacja pomoże. Narazie ratuję sie blokując ekran. Dzięki za pomoc.
01-30-2023 10:20 PM - edited 01-30-2023 10:21 PM
Una última pregunta: tienes activado el sensor de a proximidad durante las llamadas?
Esto está en la aplicación teléfono > ajustes > llamada entrante y pantalla de llamadas > activar sensor de proximidad.
Deseo que se solucione el problema!