[Bug 432] Slow wifi speeds on Max Pro M1

I am getting slow wifi speeds in latest Android beta 432 on asus zenfone max pro M1 as compared to pie.

Like I used to get 1.9-2 MBps and now getting 1.2-1.4 MBps on 432

Comments

  • edited September 2020

    Moved from harshithkumar40 /432 ASUS MAX PRO M1 [SIGNAL STRENGTH, WIFI SPEED, SOUND CLARITY/

    I have recently updated from pie to A10 version 432 .

    I have found these issues in A10 beta 4

    1) Signal strength is weak as compared to Android 9

    2) Wifi speed and low wifi signal (compared to Android 9)

    3) Sound is improved but Missing sound quality both (speaker and earphone)

    [CORRECT ME IF AM WRONG]


    =================================================================

    Hi harshithkumar40

    Please avoid overlapping thread or message, which may disturb the mods and the users to solve the issue. Besides, I will test the function tomorrow.

  • Moved from rumputliar30 /Weak WIFI signal/

    I have problem with WIFI. Signal very low.

    ================================================


    Hi rumputliar30

    Please avoid overlapping thread or message, which may disturb the mods and the users to solve the issue. 

  • Hi friends

    Thank you all for your asking. I have forwarded the information of the Wi-Fi signal to the relevant department. We will keep you updated and your consideration will be very much appreciated.

  • edited October 2020

    Hi friends

    After internal testing, we confirmed that the Wi-Fi signal in Android 10 beta V432 performs as well as which in Android 9. Thank you.

    p.s. I have done cross testing with same device and WiFi router in different firmware versions.

  • wifi and 4g VERY slow and instable!!!!! ZB602KL 3/32 GB VERY POOR camera

  • both in android 9 (87) and aosp 432. it sucked before and it sucks now
    


  • Hi tuccio

    Thank you for your asking. Please check your SMMI test: Calculator> type ".12345+=">SMMI TEST>Single Test>SIM Signal Test/Wi-Fi Test

    If any of the SMMI tests fails, plus you encounter the issue in both Android 9 and Android 10, indicating high possibility of faulty hardware, kindly bring your device to the nearest ASUS repair center for device checking: https://www.asus.com/support/Service-Center-All-Countries/

    If it is impossible to access the service center during Covid-19 period, please try Call us: https://www.asus.com/support/CallUs

  • all test smmi ok, i very angry at asus for not optimized this device

  • Hi tuccio

    Thank you for your asking. If you encounter the WiFi signal issue on both Android 9 and Android 10, plus your SMMI test is passed, please check the compatibility with your modem/router settings and your device.

Sign In or Register to comment.