10-31-2022 05:31 AM
11-01-2022 09:39 AM
VismaiorW zeszłym roku otrzymałem wiadomość od Asusa który operator oficjalnie wspiera usługi. Do chwili obecnej nic się nie zmieniło, problemy w T-Mobile PL występują co potwierdzam nie tylko ja tutaj... 😞T mobile it's not officially support because I asked them. There is no Asus zenfone 8 on the list. Don't confuse them officially nothing works in Poland
View post
11-01-2022 10:46 AM
11-01-2022 11:06 AM
11-01-2022 11:48 AM
cytrus2245g działa w TMobile, Orange i Play. W plus może też, ale tego nie jestem pewny. Co do volte to w Orange nie ma suwaka, bo w Orange jako tak certyfikacji nie ma i oficjalnie nie wspierają, a wręcz blokują. Natomiast lepiej gdyby Asus ten suwak zostawił, bo wtedy klientom zwykłego Orange po prostu przestawało by działać, a we flex możnaby używać tego normalnie, bez zabawy z kodem. No a najlepiej oczywiście jakby ogarnęli te certyfikacje i żeby działało w całym Orange.Pytałem Orange Flex i oni wspierają Volte/Vowifi na zf8. ASUS ukrywa te ustawienia tylko dlatego że mieli "problemy z Orange". Dlatego też 5g w żadnej sieci nie działa w polskich sieciach. Bo po prostu asus ma głęboko i daleko swoich użytkowników. Takie standardy nie powinny być blokowane.
Volte/Vowifi/5g mogłoby działać na defaultowych configach, ale lepiej przecież zablokować obsługę dopóki dany operator lub producent nie zapłaci odpowiedniej kwoty.
View post
11-01-2022 12:15 PM
CyslawoByłem w Krakowie, Wrocławiu, Rzeszowie, ani razu 5g mi się niepołączyło. I miałem wybraną taryfę flexa z 5g.https://zentalk.asus.com/en/discussion/comment/235357#Comment_235357
5g działa w TMobile, Orange i Play. W plus może też, ale tego nie jestem pewny. Co do volte to w Orange nie ma suwaka, bo w Orange jako tak certyfikacji nie ma i oficjalnie nie wspierają, a wręcz blokują. Natomiast lepiej gdyby Asus ten suwak zostawił, bo wtedy klientom zwykłego Orange po prostu przestawało by działać, a we flex możnaby używać tego normalnie, bez zabawy z kodem. No a najlepiej oczywiście jakby ogarnęli te certyfikacje i żeby działało w całym Orange.
Z tymi defaultowymi konfigami to też nie jest tak kolorowo, bo np w TMobile są i wszyscy wiemy, jak to działa.
View post