Adobe Lightroom GPU issues

Steve SykesSteve Sykes Level 1
edited September 2020 in ZenBook
  1. System: Zenbook Pro Duo i9 Windows 10 Home
  2. Battery or AC: Both
  3. Model: UX581GV
  4. Frequency of occurrence: When using multiple filters in Lightroom
  5. Reset OS: Issue still not fixed on a fresh install
  6. Screenshot or video:

========================

Detailed description:

I am getting artifacts and graphics errors when using multiple effects in Adobe Lightroom. In particular when using several graduated filters and in particular using the adjustment brush (when using colour selection). This only happens when I add several filters to an image. I am using the latest version of Adobe Lightroom Classic 9.21.

This is only GPU related as when I un-select "use graphics processor" the image looks fine although it does take longer to refresh.

I am not sure if this a GPU or Lightroom issue. I have also tried the latest NVIDIA studio drivers to see if this would fix the problem and it has not. I notice that NVIDIA recommend checking that drivers are compatible with some manufacturer's laptops hence my discussion on here.

Any advice welcome, has anyone else had any problems using Adobe Lightroom?

Comments

  • Here is an example of the graphics drawing error I am seeing

  • Hi @Steve Sykes

    For this case, we would advise you to do as following:

    1. Please update to BIOS 308 (link already provided by Blake)
    2. Does it happen if you connect to external monitor?

    Cheers!

  • 1) Issue still occurs on BIOS 308

    2) Issue happens on external monitor (HDMI output)

    This happens in the Develop loupe view window of Lightroom not the "secondary display" window.

    Steve

  • Hi @Steve Sykes, thank you for your reply. We are currently investigating this issue and we will let you know once we have further information. Thanks!

This discussion has been closed.