cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

wifi issue on zenfone 9

FGX
Star II

Hi I have issue with wifi on zenfone 9

When im using wifi 2.4 ghz i got internet speed around 200mbps

But when im using wifi 5 ghz i got only 100mbps also this phone cannot detect wifi 5Ghz using channel below 149

The range from router to my phone within 5 meters

this issue only happen on zenfone 9

Pls help

Model Name: zenfone 9 8/256

Firmware Version: WW_33.0804.2060.73

Rooted or not: non rooted

Frequency of Occurrence: everytime

3 REPLIES 3

rafirasyad
Star I

I also can't connect wifi 5ghz on my Zenfone 9 pls help,  I already tried switch wifi 5 and wifi 6 but there is no result. I tried to connect using qr code and it says can't connect.

My Zenfone 9 on Android 13

Hey,
Can you please share the log file?
Please follow the below steps to enable the built-in log tool (Bug reporter).
1.  Open “Calculator APP”
2.  Enter “.19595+=”
3.  Select the Log type according to the type of issue you want to capture. “Wi-Fi ”
4.  After your selection the log tool will exit so you can duplicate the issue or wait for it to happen. Try to use the screen recorder to show your issue when possible. If you can't screen record your issue, then please take a screenshot right after the issue has occurred (as a timestamp) so we know where to look in the log.
5.  Navigate back to the log tool via calculator and Tap "FINISH AND SHARE".
6. It takes several minutes for the log to generate. You can exit and do other stuff in the meantime. A silent notification will tell you once the process is done. Tap the notification and then the share button to upload the file to Google Drive and share the link with a moderator. Just make sure to change the permission first so that everyone with the link has permission to view it.
Note: When you're no longer planning on logging your device, enter “.09595+=” in the calculator and the log tool will stop as well as deleting all stored log files. Make sure to share via calculator. The files found in internal storage -> asus_log are not the correct files (they are only 1.2kb)

ZenBot
Community Manager
Community Manager
Thread automatically closed due to inactivity. If the reported issue has not been resolved or you require further assistance from one of our moderators, please create a new thread and we will be with you shortly.