cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

ZenWifi XD5 LAN port

yeowkm
Star I

i bought a pair of XD5 zenwifi router for my home.

when i setup the main unit, i noticed that the LAN port is showing public IP adderss when i connecte my laptop.

I have already connected WAN/LAN port to my telco ONT. Internet is working but LAN port still show WAN IP instead of the LAN subnet of 192.168.50.xx/24.

is there any settings for the LAN port?

WIFI clients is working fine using 192.168.50.xx/24 ip address. 

10 REPLIES 10

jzchen
Rising Star II

If you open asusrouter.com in a web browser on the laptop does it go to ASUSwrt log in page of the XD5?

it does not goes to ASUSwrt.log.

what i get is you can't reach this page

Hmmm… can't reach this page

Check if there is a typo in asusrouter.com.

i can get Internet access when connect LAN port using laptop.

ping yahoo.com

Pinging yahoo.com [74.6.231.21] with 32 bytes of data:
Reply from 74.6.231.21: bytes=32 time=247ms TTL=40
Reply from 74.6.231.21: bytes=32 time=247ms TTL=40
Reply from 74.6.231.21: bytes=32 time=240ms TTL=41

 

jzchen
Rising Star II

Have you set up the 2nd XD5?  It might be waiting/looking for the other XD5 before acting normally.  (They support ethernet backhaul).

I think for the XD5 they did not set up the asusrouter.com, try 192.168.50.1 for the router log in page.  My apologies.

i did managed to setup the 2nd XD5 with XD5-1 LAN port to XD5-2 WAN/LAN port. after that i connect other devices to XD5-2 LAN port it works normally.

my question is how come XD5-1 LAN port cannot be used as LAN. i connect laptop to this LAN port cannot use as client.

192.168.50.1 from XD5-1 LAN port - will try again.