This widget could not be displayed.
This widget could not be displayed.
cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Asus Zenfone 5Z Şarj Sorunu!

Cumhur
Star I
Asus zenfone 5z pilim şarj olurken şarj% 80 de takılıyor ve deşarj olmuş pili göstermeye başlıyor. % 80'in üzerine çıkmıyor. Tamamen şarj olmuyor. Nasıl düzeltebilirim?
1 REPLY 1

mmSendal
Star III
Mobil Yönetici uygulamasını açın, Powermaster'ı sonrasında da Pil Bakımı'nı seçin. Burda isterseniz Pil Bakımı modunu kapalı hale getirerek bu sorunu çözebilir, isterseniz AI Şarj etme ile telefonun kendi belirlediği saatler arasında şarjın %80'i geçmesini engelleyebilir, ya da Planlanan şarj ile %80'i geçmemesini istediğiniz saat aralığını seçebilirsiniz.
Neden %80'i geçmemesi gibi bir durum var? Çünkü telefon bataryaları uzun süre %100 şarj ile prize takılı kalmaya devam ederlerse pil ömrü azalabilmekte. %80'de uzun süre şarjda kalması bu durumun etkisini azaltmakta. Tabi ki de telefonunuz bataryanızın sağlığını korumak uğruna %100'e çıkmayı reddetmiyor. İsterseniz şarjdayken gelen "AI Şarj" bildiriminden bu özelliği kapatarak tam olarak şarj edebilirsiniz
English Explanation:
The post owner asked why the phone stuck at 80% charge level.
My reply:
You can disable it entirely by following Mobile Manager - Powermaster - Battery Care. Or you can choose AI charging for the phone to decide when to keep charge level 80% or Scheduled Charging to decide yourself.