06-29-2022 01:50 AM
07-24-2022 10:58 AM
07-24-2022 11:13 AM
CyslawoFck, humiliation 😕Guys, I've made some test using S7 with service mode and it looks even worse than expected. Zenfone regardless of using volte or 3G calls uses only AMR WB codec, which is typical for 3G HD Voice calls. At the same moment 5 yeras old S7 and low budget Realme GT Master uses EVS SWB, which is actually the best quality codec, without any problem. Asus please think about it, it cant be that hard to implement this, if almost all phones have this nowdays. Screenshots in attachment:
View post
07-29-2022 12:41 PM
07-31-2022 10:46 AM
08-01-2022 04:12 AM
mar7cinTo o czym piszesz to mógł być problem z routere/internetem. Moi rodzice mają to samo z samsungami i rozmowami po voip (mesenger, viber). Podczas rozmowy na wifi jest dramat, opóźnienie kilka sekund i zrywane słowa. Po włączeniu danych pakietowych wszystko od razu wraca do normy. Co ciekawe jakieś filmy, gry online działają na wifi bez problemu i ping w grach jest ok. I dzieje się to tylko w ich sieci.Witam. Miałem podobne problemy. Aby mieć wifi calling przeszedłem do t-mobile oferta na kartę. U mnie oprócz głosu robota cały czas zdarzało się, że rozmówca mnie nie słyszał podczas rozmowy przez wifi calling. Problem ustał po zmianie punktu dostępowego wifi. Obecnie problemy z jakością pojawiają się bardzo rzadko, zapewne z powodu niezgodności kodeków podczas rozmowy. Przykro, że stare telefony Samsung nie mają w ogóle takich problemów, a super Asus kuleje.
View post