No Sim service on my device

SufyanSufyan Level 2
edited September 2020 in Fan Chat
Yesterday 5th of July all of a sudden my data stopped working and when I restarted my phone its showing no service In any of the 2 Sims and those Sims are working perfectly on other devices, and I have also done reset on my phone ! Still not working what the hell with asus ! This my primary phone  and it's the last year's flagship Asus Zenfone 5z 6gb variant with 64gb internal 
J6AAGF00C504HEV
Serial number I really need it to be fixed as soon as possible 

Comments

  • I am also facing the same issue. No signal on the phone. 
  • I am also facing the same issue. No signal on the phone. 
    Seems like the phone is dead and have tried all the stuff but there is no way the signal is appearing on the device. 
  • Sufyan said:
    Yesterday 5th of July all of a sudden my data stopped working and when I restarted my phone its showing no service In any of the 2 Sims and those Sims are working perfectly on other devices, and I have also done reset on my phone ! Still not working what the hell with asus ! This my primary phone  and it's the last year's flagship Asus Zenfone 5z 6gb variant with 64gb internal 
    J6AAGF00C504HEV
    Serial number I really need it to be fixed as soon as possible 
    In case you get a solution let me know please. 
  • kikolykikoly Level 5
    May be loose cable, it is recommended to send to the service center for testing

    Or try the following method

    1 .Pinch the upper left screen with your fingers. The center of the position is about the number of digits and the date of the minute (the position is important) [the position of the screen opposite the sim card slot], pinch and apply a little pressure, be careful not to crush the screen.

    2 .Restart or turn on the screen, keep the screen pinch until the boot time and date are released.
  • SufyanSufyan Level 2
    I GOT THE SOLUTION!!!!
    DOWNLOAD the app signal spy
    And then allow the permission
    After that choose Dialer codes
    Then choose auto and do as the app commands you to do my network  is back and after network comes back 
    Go to settings and network and internet
    Then mobile network and then preferred network type 
    It must be global change it to 2g/3g/4g

    I hope your problems gets solved too
  • kikoly said:
    May be loose cable, it is recommended to send to the service center for testing

    Or try the following method

    1 .Pinch the upper left screen with your fingers. The center of the position is about the number of digits and the date of the minute (the position is important) [the position of the screen opposite the sim card slot], pinch and apply a little pressure, be careful not to crush the screen.

    2 .Restart or turn on the screen, keep the screen pinch until the boot time and date are release.


    Thank you Kikoly, the second method works great, my signal came back!!
  • I too have the same problem. I did a trick from XDA forum. Not sure it will work for you.

    Prerequisites: update software to 100.10.170.70 (I did it manually)

    1.Drain your battery to 4 percentage and turnoff your mobile.

    2.Then restart in download mode( press volume down and power button simultaneously).

    3.Then in download mode wait for the battery to drain out completely.

    4.When battery runs out of power press the power button again to see that baterry is fully down i.e no response while clicking power button.

    Final step recharge your phone upto 10 or 20 percent and turn on your mobile. And wait for sometime. The XDA author says by doing so the radio component resets completely. I am not the author. But it worked for me.

    I tried this method two times. Not guaranteeing anything. No harm in trying when official service assistants doesn't help much.

  • I too have the same problem. I did a trick from XDA forum. Not sure it will work for you.

    Prerequisites: update software to 100.10.170.70 (I did it manually)

    1.Drain your battery to 4 percentage and turnoff your mobile.

    2.Then restart in download mode( press volume down and power button simultaneously).

    3.Then in download mode wait for the battery to drain out completely.

    4.When battery runs out of power press the power button again to see that baterry is fully down i.e no response while clicking power button.

    Final step recharge your phone upto 10 or 20 percent and turn on your mobile. And wait for sometime. The XDA author says by doing so the radio component resets completely. I am not the author. But it worked for me.

    I tried this method two times. Not guaranteeing anything. No harm in trying when official service assistants doesn't help much. All the best.

This discussion has been closed.