cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

There may be an issue with the fan

ZT-84e35e31
Star I
System: Zephyrus M15
Battery or AC: 230W power adaptor Support Type-C PD 3.0 up to 65W
Model: ROG Zephyrus M15 GU502LW
Frequency of occurrence: Always
Reset OS:
Screenshot or video:
========================
Detailed description: From 3 months I stated facing a fan issue where the fan would run slow (6500rpm) at a high temp (96) because of that my frames were droping. I have given it for service, after I checked in MyAsus app that it indicated "There may be an issue with the fan". The service center replaced the fan and sent it back the the problem still remained. Please help
48 REPLIES 48

Blake_ASUS
Community Legend II
Hello dhruv,
Have you tried to switch mode in Armoury crate?
And all modes have the same issue?
Thank you.

ZT-84e35e31
Star I
YES, tried switching mode.
No only in turbo mode

Blake_ASUS
Community Legend II
Hello dhruv,
sorry ...it's a bit confusing, do you mean only happening in Turbo mode, right?
Please kindly check if your BIOS and ASUS System Control Interface V2 driver, Armoury Crate Service are all up to date.
Thank you.

ZT-84e35e31
Star I
Hello Blake,
Yes its only happening in turbo mode.
And my divers and all are up to date. Also I have tried the previous versions drivers and bios too.
Basically when an app/game starts in turbo mode the speed of the fan ramps up to 8000 rpm, but in time the fan speed decreases with increase in temperature.
Thank You