After new update. 189

edited September 2020 in ZenFone 6
Head phone jack output not solved even by this new update (. 189). Head phone jack output stop working after you change any mode in audio wizard... This was came from previous update  yet not solved.. Please do something for it cause every time I change mode in audio wizard I have to restart the phone. Second one is youtube navigation control doesn't disappear by it self like it happenes in any other mobile. In 6z we have to click on the cross mark which comes just beside the navigation bar. This issue is also came from last update only... Please solve this as it irritates lots... And thanks for this update cause it solved the problem of automatically Camara flipping in whatsapp call.. It was headache for me... Hope you guys will respond on these issues...
«1

Comments

  •  this is the problem with youtube
  • Youtube works fine to me and audio wizard doesn't break or pause anything.
  • GamerArcGamerArc Level 2
    edited August 2019
    Well i can confirm that even before .189 and after flashing .189 my headphones never stopped working when changing audio modes in audio wizard. Even right now i am listening to earphones and changed the audio modes a few times...

    What i can confirm is that audio wizard does not work when listening to amazon music. It works however on other apps like jiosaavn etc. 
  • @kikoly can you tell me why it's happening for me only?? 
  • @kikoly can you tell me why it's happening for me only?? 
    If you feel that the problem only happens to you, it is recommended to go to the service center to clarify the problem.
  • @kikoly can you tell me why it's happening for me only?? 
    Happened for me too. My device has been in repair for other reasons though (crashing) but If I get a motherboard replacement that might fix this issue too (let's hope)
  • How did u get the update , by fota or downloading the package?
  • Go for manual update and flash ww update for .189 build seems it takes time for IN build which is not much different
  • Ok thanks for the reply.
  •  this is the problem with youtube
    Hi
    This will happen when you enable Accessability switches in Android.
    Please help check here;
    Settings->Accessibility
    Find: "Accessibility Menu"
    "Use Service" toggle, is it on? If yes, turn it off. Youtube "problem" goes away. 

  • @CH_ASUS thanx a lot. This was ruining my viewing experience of you tube.. You have any idea about my headphone jack problem? 
  • CH_ASUSCH_ASUS admin
    edited August 2019
    @CH_ASUS thanx a lot. This was ruining my viewing experience of you tube.. You have any idea about my headphone jack problem? 
    No problem! - A lot of issues or perceived bugs aren't bugs at all :) Especially around the Accessibility features which most users seldom use.

    As for the AudioWizard+3.5mm 
     Not yet, not quite sure what happens and why that happens.
    For the issue, is it happening like this?
    Plug in headphones in 3.5mm
    Play music/audio 
    Go into AudioWizard , change EQ preset from Normal to something else.
    Audio stops playing. 

    Is it that the audio has been paused  - i.e. you can start it again by going into the music playing app and pressing play again. Or that the audio keeps playing but you arent hearing anything at all from the 3.5mm?

    Also, does it fix itself after a reboot?
  • kinguntas23kinguntas23 Level 1
    edited August 2019
    CH_ASUS said:
    @CH_ASUS thanx a lot. This was ruining my viewing experience of you tube.. You have any idea about my headphone jack problem? 
    No problem! - A lot of issues or perceived bugs aren't bugs at all :) Especially around the Accessibility features which most users seldom use.

    As for the AudioWizard+3.5mm 
     Not yet, not quite sure what happens and why that happens.
    For the issue, is it happening like this?
    Plug in headphones in 3.5mm
    Play music/audio 
    Go into AudioWizard , change EQ preset from Normal to something else.
    Audio stops playing. 

    Is it that the audio has been paused  - i.e. you can start it again by going into the music playing app and pressing play again. Or that the audio keeps playing but you arent hearing anything at all from the 3.5mm?

    Also, does it fix itself after a reboot?
    1) No, the songs dont pause, but the output just stops
    2) Nope, issue persists after reboot 

    This issue exists for bluetooth audio devices too
  • @CH_ASUS no song doesn't stop. Output of headphone jack stops. For me, whenever I have restarted the phone,  audio jack output comes back but if i will again change mode in audio wizard same problem will again come and I have to restart the phone again... 
  • @CH_ASUS no song doesn't stop. Output of headphone jack stops. For me, whenever I have restarted the phone,  audio jack output comes back but if i will again change mode in audio wizard same problem will again come and I have to restart the phone again... 
    Exactly
  • Thank you, I've opened a ticket internally as well, and we'll try to find why this is happening to some of you (but not others).
  • Thanx for your support. We will we waiting for your reply... 
  • hi... anyone have issue with the ai charging??.. In my device the battery is getting charged before the scheduled time..Even after the latest update no change..Even i have tried in soft mode.. Any suggest me some troubleshooting.

  • Hi,

    Our devs are unable to reproduce this issue, do you still experience it consistently?

  • Ya... Every time I change any mode in audio wizard than I have to restart the phone to get audio output in headphone jack. On speaker it's fine...

This discussion has been closed.