Pro mode in camera

kooldude7285kooldude7285 Level 3
edited September 2020 in ZenFone 6
hey mods i am facing this issue in pro mode if one of the thing is adjusted from EV/ISO/SHUTTER SPEED the other gets reseted automatically. please check here is the video. please try on your device and confirm the solution... @Anders_ASUS @Titan_ASUS

Best Answer

Comments

  • kikoly said:
    The 2019-07-21-08-29-47.mp4 looks normal. EV and ISO can only be adjusted one at the same time. When adjusting EV, ISO will become auto, adjusting ISO, EV will become auto.


    In photography, ISO, shutter, aperture, the interaction of these three parameters determines the exposure (EV value)
    ISO x shutter x aperture = EV
    i have never faced this in any of the previous phones
  • kikolykikoly Level 5
    kikoly said:
    The 2019-07-21-08-29-47.mp4 looks normal. EV and ISO can only be adjusted one at the same time. When adjusting EV, ISO will become auto, adjusting ISO, EV will become auto.


    In photography, ISO, shutter, aperture, the interaction of these three parameters determines the exposure (EV value)
    ISO x shutter x aperture = EV
    i have never faced this in any of the previous phones
    This is the case for every ASUS phone that I have used in manual mode.
  • Please check out the equation @kikoly provided.
    EV is the result of three parameters: ISO/Shutter/Aperture
    Since the aperture is fixed, EV is the result of ISO and shutter speed.
    You can only manually set two of them.


This discussion has been closed.