[BUG] Lines on camera when white (lots of light) in the frame

CuraeLCuraeL Level 1
edited September 3 in ZenFone 9

Please tell us some basic information before asking for help:

  1. Model Name: Zenfone 9, EU, 16/256 edition
  2. Firmware Version: Late August update
  3. Rooted or not: Nah.
  4. Frequency of Occurrence: Reproducible again and again
  5. APP Name & APP Version (If your issue relates to the app): ASUS stock camera app, before and after late August update

In addition to information above, please also provide as much details as you can, e.g., using scenario, what troubleshooting you've already done, screenshot, etc.

========================================

Hi ASOOSE frens - I need some explanation or maybe I just want to report a bug. My camera is doing weird lines whenever there's a lot of white in the picture. I've tried auto white balance, removing flicker, setting flicker to 50, 60, or Auto.. Nothing really helps. It's super annoying cause pictures or videos will have these running lines on them as soon as there's too much white. Can you please tell me what's going on, or if you're aware of the issue? The image below shows the lines I'm talking about. It happens in all camera apps I've downloaded, and in the ASUS Camera app. The lines move to the right slowly, all the time. And are also present in videos.

Is it the processor, the IMX sensor? A combination of both? What makes this happen - it's super annoying. Do I need a replacement phone? It's been like this from the start - I have white walls in my home so I noticed it really quickly while taking some pictures and videos when I got the phone.

I've attached an image and also a short video.

It happened before and after the last update - by the way.

(I posted this first in the camera thread, I'm sorry about that - but I thought I should probably do a real bug on this so ASUS moderators notice it.)




Tagged:

Comments

Sign In or Register to comment.