Tak jak pisałem. Do połowy grudnia działało, potem dostałem aktualizację i już mi nie działa. Jak wybiorę preferowany typ sieci wyłącznie na 4G i włączonej opcji VoLTE, to nie mogę nigdzie zadzwonić, ani nikt nie może się do mnie dodzwonić. Muszę ustawić na 2g/3g/4g, żeby móc korzystać z telefonu, ale VoLTE i tak nie działa.
Działa! Wysłałem wiadomość na infolinię i okazało się, że VoLTE mam wyłączone z poziomu operatora. Konsultant włączył mi to na siłę mimo, że z ich listy wynika, że VoLTE nie jest wspierany na Asus Zenfone 8.
Comments
Maybe ask your phone company. I use volte on mine (Orange Romania). Settings - Network & internet - Internet - SIM - VoLTE.
I have volte in T-Mobile poland on Asus 8
I have switched from virgin mobile to heyah 01 and now works both volte and vowifi.
Still no VoLTE Megafon (RU).
And it is still in "plans"
Plans for what? :D
Still waiting for Celcom and Digi (Malaysia) too. With 3G gone, call quality drops to 2G...
I think that most international companies plans are stopped in russia now :p
Weird. I also use Heyah 01 but volte doesn't work since firmware update in december 2021.
Maybe You have to switch again in settings or call to support.
Tak jak pisałem. Do połowy grudnia działało, potem dostałem aktualizację i już mi nie działa. Jak wybiorę preferowany typ sieci wyłącznie na 4G i włączonej opcji VoLTE, to nie mogę nigdzie zadzwonić, ani nikt nie może się do mnie dodzwonić. Muszę ustawić na 2g/3g/4g, żeby móc korzystać z telefonu, ale VoLTE i tak nie działa.
Działa! Wysłałem wiadomość na infolinię i okazało się, że VoLTE mam wyłączone z poziomu operatora. Konsultant włączył mi to na siłę mimo, że z ich listy wynika, że VoLTE nie jest wspierany na Asus Zenfone 8.
w jakiej polskiej sieci? bo ja w PLAYu mam ten sam problem...
Jestem w Heyah 01 w T-mobile też działa.
I have VOLTE on suzuran so I think you should ask your network carrier to enable it
Też tego nie pojmuję, bo faktycznie na liście T-mobile tego telefonu nie ma, ale volte i vowifi działa przynajmniej u mnie cały czas.