Led bug when charging.

fjaviergjfjaviergj Level 3
edited March 25 in ZenFone 5 Series

Hi,

There is a bug in the led while charging the phone while it is off. The bug only occurs if the phone was turned off due to draining the battery. When charged, the LED does not change to green when reaching 100% in these specific circumstances.

Regards.

@Laura_ASUS

@Anders_ASUS

@CH_ASUS

Tagged:

Comments

  • Hi fjaviergj

    Thank you for your asking. Sorry for the belated reply due to Lunar New Year holidays. I just test my auto-shutdown-due-to-the-battery-drained device on WW-100.10.107.110 today, and the LED turned green properly while it reached 100% battery. *The device was power off during the whole process.

    Kindly try some stay-at-home troubleshooting tips below:

    1. Please try to enter "Safe Mode". If the function works well in Safe Mode yet the issue remains out of Safe Mode, please check on any disturbance from the installed 3rd party apps.

    # How to enter and exit "Safe Mode"

    https://www.asus.com/support/FAQ/1005163/

    2. Also, please try "the Factory Reset" 

    Settings>System>Reset options>Erase all data(factory reset)

    Please note that once the Factory Reset is completed, all data, apps, settings and personal information will be deleted.

  • When the battery runs out from safe mode the problem does not occur. I have also observed that the problem not only affects the led, it also affects the information that appears on the screen. The image alternates with the green circle and the fully loaded text and the text that appears when loading.

  • Hi fjaviergj

    Thank you for your reply. Have you ever download any launcher app or specific app which may trigger the issue? Please check on Settings>App & notifications>view all app

    Please try to disable the app one by one to check the suspicious app.

    Also, please try "the Factory Reset" 

    Settings>System>Reset options>Erase all data(factory reset)

    Please note that once the Factory Reset is completed, all data, apps, settings and personal information will be deleted.

  • I did not install anything that could have affected the operation of the phone. After trying safe mode, I have factory reset to check if everything works correctly. When the battery runs out I will put an answer with the result. Thanks for all the pointers.

  • After doing a hard reset the problem has been solved, thank you very much.

  • Hi fjaviergj 

    Glad to hear that :) Cheers.

  • AmitGardeAmitGarde Level 5
    edited February 22

    We are still waiting for latest security patch any ETA?when will it be released? @Christine_ASUS

  • Hi AmitGarde

    For further information related to any firmware update, please stay tuned with our social media channels or visit our Asus support website.

    #ZS620KL Firmware Spot_Asus Support 

    Thank you for your continued support and patronage.

  • Hi,

    Again the problem repeats without having installed any application.

    What I can do?

  • Hi fjaviergj 

    Kindly help me to reply the question below:

    1. Does the issue appear in Safe Mode?

    2. Have you ever unlock/root/flash custom rom to your device?

  • 1. I'll try safe mode again the next time my battery is going to run out and leave it without charging for a few hours to see what happens.

    2. No.

This discussion has been closed.