Slow charging feature not working on Rog Phone 3

kirtish.19kirtish.19 Level 1
edited February 5 in ROG Phone 3

Please tell us some basic information before asking for help:

  1. Model Name: Rog Phone 3
  2. Firmware Version: 17.0823.2009.99
  3. Rooted or not: No
  4. Frequency of Occurrence: everytime
  5. APP Name & APP Version (If your issue relates to the app): Slow Charging and Scheduled Charging

In addition to information above, please also provide as much details as you can, e.g., using scenario, what troubleshooting you've already done, screenshot, etc.

========================================

There seems to be an issue with slow charge feature as it is not working. I have tried turning on slow charge but still my phone charged from 0 to 100 within 1.5 hours. On the lock screen it shows Hypercharge even when slow charge is on.

To understand more I tried to connect my phone with 10W charger i saw charging in the lockscreen below and then it was charging it slow.

From my point of view slow charging feature is not working as expected.

Also, schedule charging feature is also having an issue as for the first 80-90 percent it chagre the phone fast and then it stop even when slow charging is turned on.

Please fix this issue.


Tagged:

Comments

  • @kirtish.19 We're looking into potential issues with slow charging. Just a heads up though that the icon in the status bar means that the phone has the ability to hypercharge so to speak, not that it's actually doing it.

  • @Gustav_ASUS I have attached 2 screenshot 1st with Asus Charger and 2nd on with 10W charger. While using slow chagre it is showing charging slow in notification but actually it is not. It is charging the phone within 1.5 hours. In the status icon near battery it is showing hypercharge icon as well in centre bottom it is showing hypercharge.


    Could you suggest when we can expect its fix?

  • @Gustav_ASUS Can you please suggest on above?

  • the only way to slow charge the device is by using a slow charger, i mean a normal charger that is not fast charging. It is the only solution because the option that the phone has does not work.

  • ajinkya017ajinkya017 Level 2
    edited December 2020

    The new FOTA also does not have anything about it in the changelog. Have to try out again I guess.

  • Yes, i am really disappointed with Asus.

  • @kirtish.19 May I know how much time did you spend when you use 10W charger from  0 to 100?

  • @linenming0618 it took around 2.5 to 3 hours to fully charge the phone.

  • It seems update .122 fixed the issue, I'm testing using battery guru seems to be under 10w and not so hot. The indicator still shows hypercharge, but maybe that just meant the charger plugged in?


  • Though I have no stats to show, slow charging is working for me also after the update. The back is usually warm with normal charging which wasn't the case. Yes and like @hank_email_is has said the indication still shows hypercharge. So the mods were correct when they said it is just detecting the stock charger which has the capacity to charge faster. Will try to monitor using the app shown above and post.

  • its definitely slow as now im taking almost 1 hour and it only went up say about 30% from 30 to 60. previously it would have gone up at a much faster speed

  • Its good if it is working, I'll also try and let you guys know.

  • Issue is now resolved. Thanks Asus.

This discussion has been closed.