My mobile seems to be slow, it is not loading apps quickly (it's 2 years). Why is it normal to slow?

vikramaditya978vikramaditya978 Level 1
edited November 2020 in ZenFone Max Pro Series

Please tell us some basic information before asking for help:

  1. Model Name: max pro m1
  2. Firmware Version: android 9
  3. Rooted or not: not rooted
  4. Frequency of Occurrence:
  5. APP Name & APP Version (If your issue relates to the app):

In addition to information above, please also provide as much details as you can, e.g., using scenario, what troubleshooting you've already done, screenshot, etc.

========================================

Comments

  • nidhin3nidhin3 Level 3
    edited October 2020

    In simple words, No, its not normal considering the fact that its just 2 years old and asus has not stopped software support for this device yet. My device turned 2 years old today and I'm getting the same performance. I would suggest you to factory reset your device after backing up all the data.

  • victor010victor010 Level 5
    edited October 2020

    Hi, kindly help us with the Firmware version your device is on.

    there can be multiple things which may cause this issue, try the below troubleshooting:

    1. Check if there isn't any third party app which might have caused the device to slow down

    2. Your device should have a few % of storage left as less free space on the device can cause a device to run slow

    3. Ram management - there should always be adequate RAM available if the device needs to work flawlessly

    4. Restart whenever you face this issue

    5. Restart the device in safe mode – i. Power button hold for 2 seconds, ii. tap on the power off message which pops up on the screen, hold for few seconds it will give you an option to boot in safe mode.

    6. Also, check if your device is on the latest software version, if not already updated.

    7. If nothing work you can back up your phone & factory reset your device.

    8. Visit service center:

    [url=http://www.asus.com/in/support/Service-Center/India]Click Here[/url]

  • Did u updated to 16.2017.2009.87?

    I'm at 16.2017.2004.063-20200407(android 9)..

    I have seen many complaints on beta and haven't updated it...

  • vikramaditya978vikramaditya978 Level 1
    edited October 2020

    How to check if 3rd party app causing the problem?

    (My apps are all from playstote...I want to know 'how to check'...

This discussion has been closed.