Suddenly my phone sound became low after reboot my device

MrLolerMrLoler Level 1
edited October 2020 in ZenFone Max Pro Series

Hello, new user here


I need help with my device, so normally i put my volume at around 50% (using headset/earphone) and its loud enough for me, but today i just reboot my device and still have same volume level and when i watched youtube and tried to play game, the volume is lower than usual


Maybe someone can help me with this problem ?

Edit: im using Asus Zenfone Max Pro M1 4/64

Comments

  • Hi MrLoler

    Thank you for your asking. Kindly provide the information below so that we can better assist you.

    1. Does the issue appear in earphone only or does the issue appear in speaker as well?

    2. Please try to enter "Safe Mode". If the function works well in Safe Mode yet the issue remains out of Safe Mode, please check on any disturbance from the installed 3rd party apps.

    # How to enter and exit "Safe Mode"

    https://www.asus.com/support/FAQ/1005163/

    3. Please try "the Factory Reset" 

    Settings>System>Advanced>Reset options>Erase all data(factory reset)

    Please note that once the Factory Reset is completed, all data, apps, settings and personal information will be deleted.

    4. Please check on SMMI test 

    Calculator> type ".12345+=">SMMI TEST>Single Test>Speaker Test/Receiver Test/Headset Test

    If any of the SMMI tests fails, indicating high possibility of faulty hardware, kindly bring your device to the nearest ASUS repair center for device checking: https://www.asus.com/support/Service-Center-All-Countries/

    If it is impossible to access the service center during Covid-19 period, please try Call us: https://www.asus.com/support/CallUs


    If you have any further queries, please do not hesitate to contact me.

  • Thanks for replying, i will try the steps that you give above


    I will let you know if i still had this problem

  • Well i tried test no.4 and everything is fine, and i haven't try test 2/3 yet, i dont wanna reset my phone it took ages to get everythings back


    The answer for number 1, it only happend when im using headset and earphone, and also i tested my earphone and headset on my pc and they're fine

  • Hi MrLoler

    Thank you for your reply. If you have any further queries, please do not hesitate to contact me.

This discussion has been closed.