System UI stopped working

chandrachud13chandrachud13 Level 1
edited September 2020 in ZenFone Max Pro Series

Model: Zenfone Max Pro M1

My phone got hanged and displayed System UI not working. I rebooted the phone and after that it was not even getting unlocked. Then I cleared cache partition but nothing worked. I continued to reboot the system but the problem started getting worse. Not it is neither getting turned on not getting charged. Suggest me a solution please. Waiting for a reply.

Comments

  • Hi there, kindly check if you can perform the below functions:

    Rebooting to bootloader

    Step 1. Switch off the device by pressing the Power button for a couple of seconds

    Step 2. After that hold down Volume Down + Power keys together for a few seconds

    Step 3. Release power key and keep pressing volume down button, you will be then be taken to Recovery mode

    Step 6. In recovery Mode go to Reboot to Bootloader by scrolling down/top with volume button

    Step 5. When Reboot to Bootloader is selected then press power key to confirm option


     Option 2: Performing hard reset(data backup is necessary)

    1. Switch off the device

    2. When the device is off, press (also hold) volume down key and then press (also hold) power key.

    After the device vibrates, release the power key (keep holding volume down key) to enter recovery mode.

    3. Select "wipe data/factory reset" by volume down key (or volume up key), and then press the power key.

    4. Select "Yes -- delete all user data" by volume down key (or volume up key), and then press the power key to start reset.

    5. After the reset is completed, select the "reboot system now" and press the power key to reboot your device.

This discussion has been closed.