Zenfone 5Z losing SIM signal and rebooting

edited September 2020 in ZenFone 5 Series
Model: ZE620KL
RAM: 6G
Firmware/APP Version: M3.15.35.33-Draco_000621
Frequency of Occurrence: Constantly for the past 2 weeks
Rooted: No
APP Name:

Hi,
My Zenfone is constantly losing SIM signal, not detecting the SIM card and rebooting constantly.
I tried doing a factory reset, but it did not fix the issue.
Does anyone have the same problem?

Comments

  • Hi ruda.floresta,

    We would suggest that you try:

    (1.) Settings > Network & internet > SIM card> Disable and enable the SIM card
    (2.) Settings> Network & internet > Mobile network > Preferred network type> choose "2G/3G/4G" again.
    (3.) Power off your phone > reinsert sim card > turn on the phone
    (4.) Turn on airplane mode > wait for 3 seconds > then turn it off.
    (5.) Try using another sim card by a different operator
    (6.) Try resetting the network settings: Settings > System > Reset options > Reset WiFi, mobile & Bluetooth)

    If this problem still appears, what we would advise is that you have the unit sent in for an assessment and servicing where necessary.
    Sorry for any inconvenience this may cause.
    The link below will help in finding your local service center: https://www.asus.com/support/Service-Center-All-Countries/

    Please also check your PM for a message I have sent you.
    Thank you :)
  • Hi all. I have exactly the same problems recently. That happened after I accidentally kind of crushed my phone (was charging at that time) using my back while lying on the bed. No physical damage done. But my phone was on constant reboot after that and after sometime it would go into the OS. Besides that the phone was heated up.

    I have done factory reset. It went "well' for a few days and today it went "beserk" again with constant rebooting and constantly not detecting the sim cards. My phone was kind of "crushed" when i put it inside my pants pocket and that triggers it.

    I kind of follow the advice given by Y.Asus. other than that when I power off I pinch the sim card slot when I took out the sim cards tray. Hopefully it'll go smoothly.. if not then I will need to bring this phone for a service.

    Model: ZS620KL

    RAM: 8Gb

    Frequency of Occurrence: Constantly for the past 1week.

    Rooted: No

    Anymore further advice for me?

  • Hi ingrid.lie16

    Thank you for your asking. Kindly try some extra stay-at-home troubleshooting tips below:

    1. As you mentioned that your phone worked some days after performing the Factory Reset, Ppease try to enter "Safe Mode". If the function works well in Safe Mode yet the issue remains out of Safe Mode, please check on any disturbance from the installed 3rd party apps.

    # How to enter and exit "Safe Mode"

    https://www.asus.com/support/FAQ/1005163/

    2. Take out SIM card slot>Push the slot back without SIM card>Pull out the slot and put the SIM card into the slot>Push the slot back


    If the issue still persists after all troubleshooting tips above mentioned by Y_ASUS and me, please contact ASUS repair center in the country of your residence for further device checking: https://www.asus.com/support/Service-Center-All-Countries/

    If it is impossible to access the service center during Covid-19 period, please try Call us: https://www.asus.com/support/CallUs

This discussion has been closed.