Problem with PUBG Mobile VN 0.13.0 on Android Pie beta

edited September 2020 in ZenFone 4 Series
ZF Model: ZE554KL
RAM: 4G
Firmware/APP Version: WW_Phone-16.0620.1905.10-0
Frequency of Occurrence: In all matches
Rooted: No
APP Name: PUBG Mobile VN 0.13.0 (http://pubgm.vcdn.vn/PUBGMOBILEVN_0.13.0.apk)

After upgrading to Android Pie beta, it is impossible to play PUBG Mobile VN 0.13.0 (the Vietnam variant). At random times the game simply drops from stable 40fps to 5fps, which makes no sense at all. It's not as if the game really got heavier at the moment (with more complex scenes to process etc), the frames simply drop randomly for no reason and it is impossible to play competitively. Just warning that I did a factory reset after installing the update and reinstalled the game from scratch, so both variables should be in their "best time". Could you look at this? Thank you very much

Comments

  • Has the problem been reported to the development team?
  • matheusuzumakilol posted on 2019/6/25 22:48
    Has the problem been reported to the development team?
    Hi matheusuzumakilol,

    Could you show us a short video of the problem?
    To share videos, please upload it to ASUS WebStorage (https://www.asuswebstorage.com/navigate/) and share the link with us.
    Could you tell us how you acquired the information about the FPS while playing PUBG?
    We would suggest you check your network strength while this problem appears.
    Are you connected to WiFi or 4G?
    Please try resetting your network. (Settings > Connections > More > Network settings reset.)

    Thank you :)
  • Jei_ASUS posted on 2019/7/1 01:46
    Hi matheusuzumakilol,

    Could you show us a short video of the problem?



    I am absolutely sure that the problem is not network lag, the problem happens in the device processing the game. To measure FPS accurately, I used the KFMark app. To increase the pubg fps limit as well as change resolution etc I used the GFX Tool app, but please do not think that the problem is it, since I used EXACTLY the SAME CONFIGURATION both on Android Oreo and on Android Pie beta. In the video I recorded, it is possible to see in moments like 2:20 and 2:30 that happens random frame drops / stuttering (not only in the image, it is possible to be noticed in the sound too) and two seconds later this variation is visible in the fps counter of KFMark. This problem does not exist in Android Oreo. Tests on both versions of Android have been done in environments with very similar weather conditions, so there are no external factors involved. I hope you guys can fix this in the stable update of Android Pie. Thank you!

    https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.tsoml.graphicssettings&hl=pt_BR
    https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/1081C742F2174D028DCBA713DFECF7844
    https://github.com/Septillion/KFMARK
    https://www.asuswebstorage.com/navigate/s/6F1187128A0449B2BA18F4EFA927C8634
This discussion has been closed.